Локомотив (Пловдив) опитва да осъществи трансферен удар, като върне под наем в Първа лига Радослав Цонев. Халфът, който е юноша на Левски, играе за италианския Лече, но „черно-белите“ са питали при какви условия могат да го уредят, пише "Меридиан Мач". По същата схема преди време съгражданите им от Ботев взеха под наем Антонио Вутов, който направи фурор при „жълто-черните“ и имаше сериозен принос за спечелването на Купата на България, но след това предпочете да се върне в родния си Левски.

Локомотив има нужда от нови попълнения, след като треньорът Бруно Акрапович реши да не разчита повече на някои от основните футболисти, сред които Дани Кики, Пауло Серджо и Дино Мартинович.

Много е малка обаче вероятността Ради Цонев да се върне в Първа лига през пролетта. Халфът е ключов футболист за своя Лече, който в момента е на първо място в една от групите на Серия "С". Българинът има 12 мача и 2 гола през сезона до момента, като се ползва с пълното доверие на треньора Фабио Ливерани. Почти сигурно Лече ще се завърне в Серия "Б" през следващия сезон и Цонев трудно ще се реши да си тръгне от отбора точно сега. Известно е, че брат му - Борислав, е футболист на Берое.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018