Нападателят на Локомотив (Пловдив) Преслав Боруков е отказал предложение да премине в белгийския втородивизионен клуб Дайнце.

БЛИЦ разбра, че на 22-годишния юноша на Левски е било съобщено, че на "Лаута" няма да се разчита на него и той трябва да си намери отбор.

Белгийците са предложили на Локо (Пд) предложение, което при определени компромиси от двете страни е могло да бъде удовлетворяващо.

Боруков обаче не е останал впечатлен от предложението, като не се касае само за финансовата част, пише БТА.

Дайнце е на осмо място в белгийската Втора лига с 21 точки, на 5 от първите шест, които след край на редовния сезон ще си оспорват промоция в Първа дивизия. 

Ръководството на Локомотив (Пловдив) е наясно с решението на Боруков, който вкара победния гол над Хебър (Пазарджик) за 2:1, а също така донесе и обрата срещу Пирин по-рано през сезона. Негов принос е и победата с 10 души срещу Арда, когато направи самостоятелен пробив и буквално сервира топката пред голлинията на Бирсент Карагарен.

В Локомотив обаче очакват още оферти за мощния 22-годишен нападател. Вчера "черно-белите" се подсилиха с естонския нападател Ерик Сорга, който идва след един сезон в шведския ИФК Гьотеборг.