Общинският съвет на Пловдив прие искането на Локомотив (Пловдив) Община Пловдив да поиска финансова помощ от Министерството на младежта и спорта в размер на 1 022 209 милиона лева за изграждането на трибуна "Бесика" на клубния стадион на "черно-белите" в парк "Лаута".

40 съветници подкрепиха предложението на сесията на Общинския съвет, един беше против, двама се въздържаха. Така местната управа ще кандидатства по наредба номер 2 от 7 май 2014 г. за финансово подпомагане на строителство и ремонт на спортни съоръжения от Министерство на младежта спорта.

През 2015 година Община Пловдив кандидатства с проект за 5 милиона лева, но тази стойност не бе приета от Министерство на младежта и спорта. Сега предложението на Локомотив е разделено на два етапа - изграждане на трибуна "Бесика" за 4000 зрители на стойност 1 022 209,30 лева и строеж многофункционална зала и други обекти. В искането си към Общината от Локомотив (Пловдив) са заявили мащабна инвестиционна програма на стойност 9 милиона лева за втория етап.

Преди дебатите общинският съветник Спас Гърневски призова Христо Крушарски, собственик на Локомотив (Пловдив), да се извини на него и колегите му от Общинския съвет за критиките, които отправи към тях, след отказа им на миналата сесия да подкрепят даряването на 170 декара общинска земя на футболния клуб срещу инвестиции.