Областната дирекция на МВР в Пловдив е набелязала за изпълнение комплекс от охранителни мерки предвид срещата, която ще се играе от 21:15 ч. в неделя на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Планирано е засилено присъствие на екипи на полицията и на Дирекция „Жандармерия“ на територията на спортната зона и в града, като служителите имат ангажимент към цялостното обезпечаване на обществения ред и бърза реакция при получени сигнали за нарушения.

Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на спортния комплекс.

За осигуряване на безопасността на движението в периметъра на футболната среща е възможно да бъде въведено временно ограничение за пътните превозни средства в следните отсечки:

– бул. „Източен“, от кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“;

– ул. „Богомил“, от кръстовището с бул. „Източен“ до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

– ул. „Варшава“, от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“;

– ул. „Лев Толстой“, от кръговото кръстовище с ул. „Димитър Ризов“ до кръстовището с ул. „Богомил“.

Създадена е и организация за осигуряване на трасе за движение и съпровод на привържениците на гостуващия отбор. За удобство те могат да паркират автомобилите си на територията на стадион „Локомотив“ и организирано да се насочат към стадион „Христо Ботев“ по ул. „Лев Толстой“ и ул. „Богомил“.

За да бъде избегнато струпване, поради детайлните и строги проверки, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона – в 19 часа.

Припомняме, че на изградените контролни пунктове полицейските служители ще следят за недопускане на посетители в нетрезво състояние или под въздействие на наркотици, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и др./. Ще бъдат връщани и лица с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия или малолетни без пълнолетен придружител. При охраната на мача ще бъде използвано видеонаблюдение и на заснети извършители на закононарушения (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) ще бъде търсена отговорност по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия и Наказателния кодекс.