Знаме "Лаута Арми" грейна на най-високата точка на Земята. Заслугата е на Александър Чалъков, който е част от експедицията, която покори Eверест - Базов Лагер (5364 метра).

Чалъков е върл фен на Локомотив (Пловдив) и не пропусна шанса да направи няколко фотоса със знаме на "Лаута Арми" и Локомотив (Пловдив), пише "Трибуна Пловдив".

„Заслужаваше си всяко изгубено кило, всяка убита мозъчна клетка и 10 дни нечовешко натоварване! Еверест Базов Лагер 5364... Калапатар 5650... Мисията изпълнена, продължаваме напред. Чудовището беше на една ръка разстояние, пожелавам си скоро да съм един от малкото българи, стъпнали горе. Само Локо даже и на край света, буквално! Първото ми значимо лично постижение 5085 метра н.в.", сподели Чалъков.

"На тази височина човек се чувства като въшка и рядко е добре здравословно. Аз се чувствам перфектно. Благодаря на всички които ме подкрепят истински, даже и на тези които още не познавам лично дори. Тук разбрах, че имам доста недоброжелатели, благодаря изключително много и на тях и на дребните им душици и фалшивите им усмивки, те ме мотивират допълнително да успявам. Не искам на никого нищо да доказвам и всеки който ме познава добре знае това. Само Локомотив (Пловдив) от сърцето на Хималаите… Продължаваме напред!", добави запалянкото на "черно-белите".