Александър Станков, който работи няколко месеца в Локомотив (Пловдив) като консултант на Христо Крушарски, разкри, че бизнесмена изобщо не е проявил интерес към списъка му с футболисти, които е бил набелязал, докато е гледал мачове от Втора и Трета лига през миналия сезон.

"Сашо Станков трябваше да отговаря за селекцията и да ми доведе българи. Те ща кажат, че са ми дали списък с 20 играчи, но те не ставаха да играят и в отбора на Говедарци", каза в типичния си стил Крушарски при гостуването в Студио "Дерби".

БЛИЦ СПОРТ се свърза със Станков с молба да разкрие кои футболисти е бил набелязал за селекция на "Лаута". И дали наистина не са имали качества за Локомотив (Пловдив). Сред първите в списъка му е бил опитния халф Христо Златински, който известно време поддържаше форма с "черно-белите", но договор не му беше предложен и сега е в Ботев (Враца). 

"Не желая да влизам в полемика с Крушарски по никакъв начин. Не знам защо говори подобни смеки. Не знам кой му е давал списък с играчи. Този, който аз бях изготвил, все още си е у мен. Крушарски не прояви никакъв интерес към него", обясни Станков пред БЛИЦ СПОРТ. 

"На тръгване единствено ме помоли да му кажа десен защитник. Препоръчах му Николай Николаев и впоследствие подписаха договор с него. Златински пък беше отхвърлен. Истината е, че Крушарски не познава играчите, които бях набелязал за селекция. Да си гледа списъците, които са му давали... Не знам кой му ги е давал всъщност", продължи Станков. 

"За моя списък положих доста труд. Търсих играчи в "Б" и "В" групите. Ако Крушарски и треньорите в Локомотив бяха проявили интерес, може би щяха да подпишат поне с един-двама. Той само за едно име ме пита и те подписаха с него. Не искам да влизам в излишна полемика с Крушарски. Той си има собствен стил на работа и на изказвания. Пожелавам успех на Локомотив", добави Сашо Станков. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020