Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш беше разочарован от поражението на неговия отбор с 0:1 от Лудогорец в Разград, но много повече беше ядосан от развитието на срещата. На няколко пъти след края на мача той каза, че отборът му е бил поставен в "кофти ситуация", отказвайки да уточни какво има предвид.

"Явно сме отбор, на който като му излязат 4-5 човека, не можем да поддържаме нивото от последния мач. Разочарован съм от това. Бяхме поставени в кофти ситуация и мога да кажа нещо, което не бива да казвам", започна Томаш.

"Ако не рискуваш, няма как да спечелиш. Така играхме с Левски, така и играхме и в предишния мач с Лудогорец. Успявахме да излезем от пресата на противника, но не успявахме да завършим както трябва атаките си. Нямаме и удар, затова съм разочарован. Локомотив беше поставен в кофти ситуация. Мога да кажа, че се отървахме, но аз съм разочарован. Няма да казвам нищо, защото съм афектиран. Каква е точно ситуацията? Трябва да преспя".

Предвид проблемите с доста липсващи хора, треньорът даде шанс на някои млади момчета да опитат от футбола в елита. Такива бяха Иван Михайлов и Петър Андреев от втория отбор, както и Аксел Велев от юношите до 17 години. "Едно от условията на собствениците е да опитвам да налагам млади момчета – Паскалев, Тодор Павлов, другите. Затова ги пускам, за да усетят каква е атмосферата, защото в тях е бъдещето. Надявам се да разчитам на всички контузени и липсващи днес за следващия мач с Левски".

Локомотив (Пловдив) поизостана в класирането, като в момента заема 6-о място. Все пак те могат да се преборят за 4-ата позиция, която накрая ще дава право на участие в допълнителния бараж за място в Лигата на Конференциите. "Да, битката ще бъде за 4-ото място, но първо трябва да изчистим играта си от последния мач и се надявам да се справим", каза Томаш, въпреки че се намират на 5 точки от въпросната позиция при четири оставащи кръга до края на първенството.