Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш говори на пресконференция преди старта на зимната подготовка на тима, която ще се проведе изцяло в България. 

На въпрос дали Милош Петрович ще бъде използван напролет и защо е останал извън отбора през есента, наставникът обясни: „Това е политика на клуба. Аз съм само работник и си изпълнявам задълженията. Ако клуба реши Милош Петрович да играе, аз спрямо това, което показва ще реша дали ще играе. За есенния полусезон решението е на ръководството“.

„Ситуацията в Локомотив е динамична. Година и 9 месеца много неща се променят, но аз съм професионалист. Казал съм мнението си, но не се съобразявам със ситуацията. Ще работя, както съм работил винаги. Не се знае какво ще се случи в следващите 20 дни“, каза още той.

„Ако всичко е наред с медицинските изследвания, Мартин Райнов ще подпише договор. Ще има повече футболисти на проби. Локомотив е марка в българския футбол и винаги ще бъде. Ще търсим футболисти и имаме 4 човека на проби, за които ще преценим“, коментира наставникът на Локомотив.

„Няма незаменими футболисти. Клубът ще съществува без всеки. Единствената ни алтернатива е да работим и да бъдем гъвкави. Даже ние си говорихме, че отстрани погледнато нещата изглеждат трагични, но не е така. Ще продължим да робитим и всичко ще е ден за ден. Така че каквото и да кажем сега, след месец нещата може да са различни. Аз съм отдаден към спортно-техническата част. Целта е да станем шампиони. Не водя преговори за нов договор. Шампиони!“, отсече Томаш.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024