Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев се обърна към каращия втора футболна младост на "Лаута" Георги Илиев с молба да не прекратява кариерата си. 38-годишният техничар е в отлична форма и безспорно е сред най-добрите в черно-белия тим през този сезон. Той бе привлечен през лятото след скандал с родния му Черно море. Договорът на шампиона с железничарите обаче е само до края на годината и все още не е подновен. 

"Не знам какви са намеренията на Георги Илиев, но най-голямото ми желание е той да остане при нас поне до края на настоящия сезон, а защо не и повече. Макар и на 38 години Жоро играе най-добрия си футбол. Аз го познавам отдавна. Той за първи път дойде при нас преди 15 години и имаше голям принос за шампионската титла и бронзовите медали. Сигурно не само нашите фенове помнят и какъв фантастичен гол вкара на Болтън в Бургас.

Сега Жоро е помъдрял и играта му е истинско удоволствие да се гледа. Голът, който вкара на Бистрица ме върна в спомените към Бербатов и момчетата от САЩ 94. Само голям майстор може да изработи такава красота. 

Възрастта изобщо не е в тежест на Жоро. Той тича като козле. Направи ми впечатление, че имаше моменти, когато тичаше и покриваше халф-бековете. Вижда се, че му се играе. 

Затова от мое име и от името на ръководството искам да го помоля да не слага край на кариерата ни. Локомотив и българският футбол имат нужда от него", каза пред "Марица" Зума.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020