Лос Анджелис Кингс спечели Купа Стенли за първи път в историята си, след като в шестия мач от серията се наложи с 6:1 над Ню Джърси Девилс в шестия мач от финалната серия на НХЛ и взе титлата с общ резултат 4:2.
 
“Кралете” взеха аванс от три гола през първата третина, а в началото на втората вече водеха с 4:0. Джеф Картър вкара два пъти, а по едно попадение добавиха Дъстин Браун и Тревър Люис.
 
Адам Енрике върна един гол за “дяволите” в края на втория период, но през тратата част домакините отговориха с нови две попадения чрез Тревър Люис и Мат Грин.
 
През декември нищо не предвещаваше титлата на Лос Анджелис Кингс, тимът имаше слаба резултатност и заемаше предпоследното място в Тихоокеанската Дивизия. Това доведе до уволнението на треньора Тери Мъри и замяната му с канадеца Дерил Сътър, който не беше водил отбор от 2006 г., когато напусна Калгари Флеймс.
 
Този ход даде резултат. Кингс водеше битка за място в плейофите до края на редовния сезон и успя да спечели последното място в Западната Конференция в последната седмица. В плейофите тимът от Лос Анджелис допусна едва четири загуби.