В първата си година във Формула 1 през миналия сезон тима на Лотус постигна минималната си цел, като бе най-добър от трите дебютиращи отбора и завърши на 10-а позиция в крайното класиране при конструкторите. През този сезон тимът на Тони Фернандес ще гони класиране в златната среда, а от следващата година и подиуми в различните състезания.

“През тази година искаме да се смесим с по-предно класиралите се отбори през 2010 година и да запазим нивото си до края на сезона. Целта за 2012 година е да бъдем по възможност колкото се може по-често на подиума. През 2013 година местата ни в челото трябва да са по-чести и постоянно да печелим точки”, обяви мениджърът на Лотус Греъм Уотсън, който смята, че през този сезон отборът има най-добри шансове по време на Гран при на Монте Карло.

Лотус е с големи традиции във Формула 1 и има спечелени 7 световни титли при пилотите и 6 при конструкторите в периода от 1958 до 1994 година. След това марката преустановява участието си в тази вълнуваща надпревара, за да се завърне отново през 2010 година. Айртон Сена, Емерсон Фитипалди, Джони Хърбърт, Майкъл Андрети, Нелсън Пикет и Найджъл Менсъл са легендарни пилоти, карали за Лотус през годините. /БЛИЦ