Главният мениджър на Лудогорец Пауло Аутори даде пресконференция преди реванша реванш в Лига Европа срещу Зрински (Мостар). "Орлите" спечелиха с минималното 1:0 първата среща.

"Думата притеснение значи и фокус, концентрация, уважение към противника. Футболът е ментална игра, можеш да говориш много неща, но после да не ги направиш. Играе се вътре на терена и извън терена. Играе се с думи. Очаквам един отбор, който ще опита да спечели мача. Знам, че Зрински уважава Лудогорец, както и ние уважаваме Зрински. Този треньор познава отбора, вече е бил шампион с него. Със сигурност обаче той не е имал достатъчно време да вкара нови неща, ще се опита да приложи нещата, които е харесал при предишното представяне на отбора", коментира Аутори.

"Кешерю е доказан голмайстор, но като всеки нападател, минава през фази, които не винаги са добри. Беше важно да вкара срещу Витоша (Бистрица). Говоря с него постоянно, че трябва да играе за отбора. Той е доказал, че може да вкарва голове", продължи бразилецът.

"Не са ни вкарвали гол от статично положение, всичко е с последствия. Всеки отбор си има характеристика. Това, че броим броя на корнерите, дава само една част от картината, но говори, че нашият тим се представя добре. Лудогорец играе в последната част от терена, в атакуващата част. Затова имаме доста корнери, но даваме фокус на целия мач, не на отделна част от играта. Нашето притеснение е върху целия мач. Не съм разочарован от никого, нашата цел е да построим една добра група от футболисти. Още в началото казах, че е важно всеки един футболист да се чувства добре и полезен за отбора. Не се разочаровам от даден футболист за даден мач, разочаровам се от хората, които говорят много. Не мога да бъда разочарован от играч на терена, защото те се опитват да дадат всичко от себе си. Понякога се получава, понякога - не. Това се случва във футбола. Всички в Лудогорец заслужават уважение и са доказали, че имат място в отбора. Те не са пазарна стока, за да ги изхвърлим. Те са като всички нас - имат добри дни, лошо дни, ситуации в живота", добави Аутори.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018



Първа лига - сезон 2018/2019