Бившият голмайстор на България и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов се изказа доста ласкаво за Лудогорец, като сподели защо разградчани имат девет поредни титли. Според него основната заслуга е на сериозна визия за развитие в бъдещето, която имат "орлите".

Нападателят говори в своята рубрика за една от водещите букмейкърски компании, като коментира представянето на тимовете от Източна Европа.

"Бях впечатлен от факта, че Шахтьор Донецк победи два пъти Реал Мадрид. Едва ли са си мислели, че подобно нещо е възможно. След това пък се класираха за Лига Европа, което е постижение за клуба. Ференцварош също се представи добре с това, че се класира за групите на Шампионска лига. Лудогорец имаха лош сезон в евротурнирите, но у дома продължават да се представят силно. Клуж пък спечели три поредни титли на Румъния и трябва да се гордеят с това. Сигурен съм, че отново ще го направят и пак ще играят в Шампионска лига".

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"За един отбор, който иска да се наложи в Европа, е важно да се фокусира върху бъдещето и развитието на школата. Преди всичко обаче трябва да е финансово стабилен - това е най-важното. За да се постигне това нещо трябва да има точен план за работа, правилно ръководство и визия за дългогодишно развитие. Проблемите на клубовете в Източна Европа са точно такива - липсва съгласие по различни теми в ръководството, както и финансова стабилност и план за бъдещето. Обикновено визията им стига за една-две години. Трябва да бъдеш търпелив, за да построиш нещо, а успехът се гради дълго. БАТЕ Борисов спечели 13 титли поред и всяка година са в Шампионска лига. Това е голямо постижение за клуб от Беларус".

"Мога да говоря за Лудогорец и тяхното представяне. Те са шампион на България 9 пъти поред. Радвам се от факта, че те продължават да играят здраво. Отборът и ръководството имат добра визия още от времето, в което започнаха проекта. Затова и девет години по-късно за 9-кратен шампион. Този сезон те не се представиха добре в Европа, но правят доста промени в тима и са добър пример. Да се надяваме, че ще продължат по този път и няма да спрат да надграждат", каза Бербатов.