Бившият флангови футболист на Лудогорец Върджил Мисиджан направи коментар пред клубната телевизия на Твенте, че е първата българска оферта, която е получил, е била от Левски. Той обаче предпочел разградчани заради възможността да играе в Европа.

Както е известно, Мисиджан премина при „орлите“ от Вилем II през 2013 г. срещу 700 000 евро. Той остана в Лудогорец до 2018 г., като изигра общо 206 мача за тима и вкара 49 гола. След това беше продаден на германския Нюрнберг за 3 милиона евро. През януари 2021 г. премина в Цволе като свободен агент, а през лятото на същата година стана част от Твенте.

„Стана малко странно. Изпаднахме с Вилем II и се появи интерес от български отбори. Първо беше Левски, познавах този клуб. След това дойде Лудогорец. Не бях сигурен кои са, така че трябваше да ги потърся. Имах няколко предложения в Нидерландия, но Лудогорец играеше европейски футбол. Не знаех дали ще имам друг шанс да играя в Европа. Реших да го направя, въпреки възрастта ми. Бях само на 20 години. Това беше добър избор. С Лудогорец играх в Шампионска лига и Лига Европа", заяви Вура Мисиджан.