Разбира се, домакинска загуба с 2:7 си е кошмар. И то на европейската сцена. Но е имало и по-големи футболни ужаси.

Независимо какво ще последва в отношенията ръководство-наставник, Георги Дерменджиев не бива да трови душата си. И нека в такива моменти си спомни за треньор №1 на България за ХХ век Димитър Пенев. Стратега има още по-голямо поражение – 0:8. Когато чуеш обаче Пената, се сещаш за безкрайните му успехи, най-големият от които е четвъртото място в света.

Да, точно така е. Излезеш ли на улицата, попиташ ли хората кой е Димитър Пенев – това ще чуеш. Лудото американско лято, откриването на десетки таланти, купите и триумфите в ЦСКА (а и в Локо Сф, да не забравяме) като футболист и треньор тежат повече. Много, много повече.

Така е и при бате Гошо. Георги Дерменджиев е еквивалент на немалко победи. Големи и то. Незабравими. Четири пъти шампион на България, два пъти носител на Суперкупата – ето ти ги треньорските постижения на Дерменджиев. А ето ги и най-важните – той е единственият специалист, вкарал български отбор два пъти в групите на Шампионската лига. С Лудогорец има още и още европейски постижения.

Тъй че – 2:7 от Карабах причинява болка, но богата визитка на Дерменджиев ще я излекува. Просто всички грешат. Казано на футболен език – даже и Марадона е изпускал дузпи.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ