Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори след поражението от Ференцварош с 1:3 в контрола в Австрия. 

"Не става въпрос за контрол на мача, а за пропускане на възможности. Ференцварош се възползва от шансовете си, но това е приятелска среща и е важно да помислим за сферите, в които можем да се справим по-добре. Загубихме концентрация в ключови моменти, загубихме баланса. Това води до контраатака и трябва да работим върху тези неща. Трябва да се защитаваме по-добре. Не трябва да пропускаме такива леки голове. Имахме добри епизоди, но може би ни липсваше малко острота. Сега наблягаме на физическата подготовка и краката тежат. Вървим в правилната посока, но дадохме много лесни възможности да ни вкарат", каза треньорът.

"Нуждаем се от още сработка между новата двойка централни защитници. В Лудогорец нещата винаги опират до атаката, но и до физическото състояние на играчите. Те имат нужда от време, имаме някои млади футболисти, които трябва да въвличаме в играта. Трябва да сме гъвкави, да имаме различни формации, които да ползваме. Трябва да сме по-добри и в атака", допълни Дамбраускас.

"Имаме още няколко седмици и би трябвало това да ни е достатъчно да се подготвим. Нормално е краката да са натежали, но ще придобием тази свежест, която искаме. Предстоят ни интересни мачове в първенството също, но не се страхуваме. Ние сме Лудогорец. Трябва да работим мач за мач и резултатите ще се подобрят", завърши наставникът.