Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев се надявам на качествен двубой срещу Левски, който да зарадва зрителите и почитателите на футбола. Той коментира предстоящата среща със "сините", която е в събота от 21:15 часа на "Георги Аспарухов". Дерменджиев не подмина и мача с Виктория (Пилзен) от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига.

„Времето между мача с Левски и този с Виктория (Пилзен) е много малко. И двата мача са важни – единият е за първенство, другият - за класиране в групите на Шампионската лига. Няма как да ги делим. И двата мача са важни, докато в единия имаме право на грешка, при другия не е така“, започна Георги Дерменджиев.

„Преди мачовете винаги е любопитно какъв ще бъде съставът. След Звезда имаше леки ротации. Ние имаме достатъчно хора и тези момчета трябва да са в добра кондиция. Нямаме притеснения. Ще играят тези, които реша. Искаме да се получи хубав мач,предполагам стадионът ще е пълен. Ще има интерес“, допълни треньорът на Лудогорец.

„За Пилзен после ще мисли. Първо мислим за Левски. Спрямо играта на Пилзен ще видим кои ще са двойка централни защитници.  Виктория е много добър отбор. От коефициентът личи – 45 пункта. Пилзен е по-добър отбор от Стяуа. Ще бъде по-тежко. На този етап няма леки мачове. Неслучайно те участват два пъти в последните две години в Шампионска лига. Имат свой стил“, коментира още наставникът.

„Искам да стане добър мач с Левски и феновете, които дойдат на стадиона или гледат по телевизията - да останат доволни. Мисля, че сме два отбора, които се стремим да вдигаме нивото на българския футбол на терена и извън него. А това е изключително важно. Не е необходимо извън терена да има нагнетена обстановка“, каза още Дерменджиев.

„Всеки един треньор, когато има важни два мача, гледа да разпредели играчите така, че да има равномерност“, завърши специалистът.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига