Като най-силната година в историята на Лудогорец определи изминаващата треньорът на разградчани Георги Дерменджиев. Специалистът говори след равенството 1:1 с Черно море, като отчете, че тимът му е създал достатъчно положения, но не е успял да ги материализира.

"Това е един изключително силна година за Лудогорец – станахме шампиони, влязохме в груповата фаза на Шампионската лига и излязохме като първи български отбор. Трябва да бъдем горди с това нещо. Винаги може да се случи такъв резултат като този срещу Черно море. Имаме отбор, добри футболисти и това не е фатално. Това е най-силният полусезон на Лудогорец от създаването на клуба.

Ние ще се подготвим за Копенхаген имаме достатъчно време. Те сигурно ще се подсилят с нови футболисти, но ще ги наблюдаваме. Вярно – по-различен е техният стил, но те са много силен отбор. Вече 7-8 години играят в групите на Шампионската лига. Ние вече играхме срещу силни отбори. Мачовете са и по-различни, защото са елиминационни.

Контролите са почти готови и има съперници със сходни стилове. Тепърва ще анализираме по-обстойно Копенхаген. Подготовката ще бъде насочена главно към мачовете срещу тях. Имаме още подробности около контролите. Когато уточним всичко, няма проблем да научите съперниците и вие“, завърши Дерменджиев. 

Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига