Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев обясни след срамното 2:7 у дома срещу Карабах, че трябва да се извлекат много поуки от мачове като този. "Орлите" отпаднаха от Шампионската лига с общ резултат 4:8.

"Тежка загуба. Направихме много грешки и това беше проблемът. Получихме много ранен гол от наша грешка. Трудно може да се намерят изводи. Накрая вече беше сериозен риск и заради това се получиха толкова голове", започна Дерменджиев. 

"Тази концентрация, вие видяхте - Аслак Фон Витри, влезе на принудителна смяна и от там се получи гол. Позитивите могат да дойдат от това, че Лудогорец е много силен клуб. Играчите трябва да придобият тази култура на победители в европейските мачове. Трябва да се извлекат много поуки от такива мачове и игри и отборът да се вдигне", продължи треньорът на шампионите.  

"Мачовете идват много бързо и трябва много бързо да преминем към тях. Това, което се случва, това е реалността и можем само да съжаляваме, че пропуснахме плейофа", каза Дерменджиев.  

"Има четири дни до самия мач с Левски. Зависи кога ще бъде международната ни среща", добави треньорът на Лудогорец, след като беше попитан дали "орлите" ще искат отлагане на двубоя със "сините", който по програма е в събота в Разград.  

На въпрос чия е отговорността за тежкото поражение, Дерменджиев каза: „Моя“.

Относно бъдещето си, той обясни: „Винаги ги търсите тези неща, за мен няма никакво значение. Има си собственици, които решават“.

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025