Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е получил доклад от 80 страници, изготвен от методиста на клуба, но обобщението от него не е добро. "Наистина проблемът е много голям. Ако искаме да сме равностойни на европейските отбори, трябва да имаме на всяка позиция силен играч. И на две да имаш по-слаб, не става", коментира пред микрофона на Диема Спорт и "Домът на футбола" Домусчиев за възможността да се налагат български футболисти при "орлите".

"Имаме набелязани четири момчета от школата, те ще са на подготовка с отбора в Турция, ще бъдат налагани. Трябва да се учат от чужденците, от батковците. Иска ми се, ако може от утре всички играчи да са от школата. Но в крайна сметка, трябва да сме реалисти. Дори големите клубове на Запад, изкарват по един играч на няколко години. Ако искаш да си живуркаш в средата на таблицата, е лесно да взимаш играчи от школата", обясни босът на Лудогорец.

Според Домусчиев и доклада, няма и добри кадри, които да обучават младите играчи - "С риск да ги обидя и да излязат с някоя декларация, нямаме добри треньори, те са единици."

"Със сигурност има и такива, на които просто не им е даден шанс, талантът им е изпуснат. Но нивото като цяло е много ниско", каза Домусчиев.

"Ние назначихме наскоро методист, и от доклада му ми се изправиха косите. Вижда се, че има много неща, които да се направят, да се подобрят. Светът е много напред, футболът отдавна не е просто спорт. Той е бизнес, технологиите, методологиите се развиват всеки ден, а ние изоставаме. Инвестиции са необходими навсякъде, а българските клубове не могат да си го позволят, държавата не помага. Затъваме все повече. Само с приказки няма да стане. Докладът бе от над 80 страници, не ми се навлиза в конкретика", добави Домусчиев по темата.

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига