Лудогорец се събира за първа тренировка за новия сезон на 8 юни (четвъртък). До неделя (11 юни) футболистите ще минат медицински прегледи. Очаква се награждаването с шампионската купа и златните медали да бъде на 20 май, когато Лудогорец приема ЦСКА. На 24 май е финалът за Купата на България срещу Ботев (Пловдив).

След него Георги Дерменджиев ще разпусне повечето титуляри и чужденци, за да могат да се приберат по родните си места. Така звездите ще имат почивка точно две седмици. В последните два мача – на 27 май срещу Черно море и на 31 май срещу Локомотив Пловдив, наставникът ще разчита на юноши или на тези, които играха по-малко през сезона.

Предвиждат се два лагера за лятото – в Смолян и Австрия. Първият мач на Лудогорец в квалификациите на Шампионската лига е на 12 юли. Разградчани стартират от втория квалификационен кръг, в който са поставени. Ще бъдат поставени и в третия квалификационен кръг, има вероятност да бъдат в урната на поставените дори и в плейофите (кръга преди влизане в групите).

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига