Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков бе гост в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Халфът на разградчани разказа как поддържа форма по време на пандемията и очакванията му за подновяването на шампионата.

“Изолацията се понася. Не е чак толкова лошо. Зле е, че не сме с нашата любима игра, но отделям повече време на семейството си и мога да бъда повече време с тях“, каза Дяков.

„Трудна е ситуацията, но тя не зависи от нас. Никой от нас не е искал това и никой не е виновен. Трябва да стиснем зъби и да проявим повече характер. Опитваме да тренираме по начин, който всеки смята за добре. Трудно е, но всеки спортист трябва да бъде такъв и да работи, въпреки обстоятелствата“, добави още той.

„Не очаквах такова развитие на пандемията. Когато пътувахме за Милано и мерките, които нашият клуб взе бяха изключително сериозни и дисциплинирани. Бяхме с маски и не напускахме хотела. Тогава малко с насмешка приех тези неща. Струваха ми се малко повече от нормални, но явно това се оказа поредният печеливш ход на ръководството на Лудогорец. Тъй като се видя, че нещата са съвсем сериозни и се видя, че не са детска играчка. Радвам се, въпреки че бяхме в епицентъра на бурята, Лудогоред се опази от този опасен вирус“, каза капитанът на разградчани.

„Трябва да поздравим правителството и кризисният щаб, че успяваме да удържим и да не препълваме болниците, защото нашата държава не е от този, които могат да си го позволят. Да се надяваме това да продължи и лека-полека да отмине. Опитвам се да тренирам по-различни начини. Тичам, което за мен е основното. В Благоевград съм и има местности, където съм абсолютно сам. Успявам да поддържам горе-долу добра спортна форма, но със сигурност далеч от желаната“, заяви Дяков.

„Не поддържаме постоянен контакт с Павел Върба. Имаме контакт, когато трябва да получаваме информация имаме група в Whatsapp, където получаваме всичко, което ни е необходимо. Нашият клуб е на много професионално ниво и няма никакъв проблем с комуникацията и отношенията. Мерките, които взимаме са най-добрите, които можеха да се направят“ добави халфът на Лудогорец..

„Не знам дали всички чужденци се завърнаха. Имаме нареждане, всеки от чуждестранните футболисти, който е напуснал България да се прибере до 28 април, за да може да се подновят евентуално тренировките, след извънредното положение. Да са надяваме краят да е 13 май. Но все още не знаем дали ще се случи“, заяви Дяков.

„Едва ли някой може да даде точен отговор колко време ни е необходимо. Никога до сега не ни се е случвала толкова дълга почивка и то по това време на година. Не е приятно. Тези три седмици, които са решили да ни дадат от БФС са някаква основа, но едва ли ще бъде на 100% .Положението е такова, че трябва да се нагаждаме. Гледаме ден за ден, седмица за седмица. Смятам, че тези три седмици трябва да ни вкара в добра спортна форма“, каза капитанът на „орлите“.

"Като футболист, искам да се изиграят всички мачове. Ако се играят само мачовете до плейофите, ясно е кой ще е шампион. Никой не иска така да печели купи, но за Лудогорец няма да е незаслужено. Искаме да показваме, че сме най-добрите", заяви Дяков.

„Като капитан бях един от първите, с които се свърза ръководството и обсъдихме тези антикризисни мерки, ако мога така да кажа. В Лудогрец, освен много добри футболисти, са събрани хора с характер и такива, които разбират ситуацията. Лично за мен и почти всички мои колеги е коректно и джентълменски в този труден момент за клуба и ние да помогнем. Да не забравим, че Лудогорец на всички футболисти е помогнал много. Сега е време да покажем лоялност към него“, добави още той.

„Няма как да не съм щастлив от изказването на г-н Джарета, защото е похвално за нас, а съм и фен на Ювентус. Надявам се хегемонията и на двата отбора да продължат много дълго време. ЦСКА и Левски си имат свои политики и ръководства, така че не искам да коментирам. Ще съм много щастлив, ако се обърне повече внимание към българските футболисти, не само на младите. Имаме много добри играчи, които при малко повече даване на шанс и изява, няма да бъдат по-лоши от футболистите, които чакаме с месеци и години да се аклиматизират. Дай Боже ЦСКА, Левски, а и всички отбори да погледнат по-смело към българите. Единственото лошо е, че трябваше да дойде такава пандемия, за да се случи. Имаме таланти, трябва работа, но може да се разчита на малко повече български футболисти“, заяви Дяков.

„Чувствам се в добра форма. Аз съм човек, който обича да спазва режим. На терена и извън него, обичам да правя това, което е добре за мен. Смятам, че мога да играя още и не искам да се ангажирам с години, но със сигурност и другата година ще играя професионален футбол“, каза халфът на Лудогроец.