Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев ще подаде сигнал до отдел компютърни престъпления в ГДБОП за злоупотреба. Новината научи ексклузивно агенция БЛИЦ и по-късно бе потвърдена от бизнесмена. Причината за действията на Домусчиев е атака на кибер престъпници, които са създали фалшив негов профил във Фейсбук и чрез него разпространяват фалшива информация.

Жертви на същата манипулация са станали изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, президентът на БФС Борислав Михайлов и други високопоставени личности от футболния съюз. Подозира се, че с атаката се цели насаждане на омраза срещу Домусчиев и допълнително нагнетяване на и без това напрегнатата обстановка в страната.

„Подложен съм на атака от престъпни елементи. Явно тези лица използват тези незаконни прийоми срещу хората, които имат различно мнение от тяхното. Аз няма да им отговарям и да се занимавам с тях, защото те са под моето ниво. Ще подам сигнал в ГДБОП във връзка с действията срещу мен. Надявам се, че компетентните органи ще разкрият извършителите на престъплението", каза пред БЛИЦ Кирил Домусчиев.

На въпрос на медията ни дали той има актуален профил в социалните мрежи, бизнесменът отговори категорично: "Не само че нямам профил във Фейсбук, но и никога не съм имал. Когато имам нещо да съобщя на обществото, предпочитам да го кажа лично".
ИВАЙЛО КРАЧУНОВ