Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев даде интервю за официалния сайт на клуба. Младият специалист коментира предстоящия мач с Етър в събота, както и първия двубой с ЦСКА (Москва) от група Н на Лига Европа.

- Г-н Генчев, какво очаквате от мача с Етър?
- Очаквам Лудогорец да победи. Етър е един от добрите отбори в България. До момента играха с Левски, ЦСКА, Берое и Черно море - другите водещи тимове в България, като не загубиха от нито един. Чака ни един много труден двубой, но съм сигурен в успеха. 

- Прекъсването за мачовете на националните отбори и големия брой ангажирани в тях играчи на Лудогорец могат ли да се отразят негативно върху формата им преди предстоящите на клубно ниво срещи?
- Могат да окажат влияние не само върху физическата, но и върху цялостната форма на отбора. Не е приятно, когато основни футболисти отсъстват повече от 10 дни. Тона оказва влияние. От друга страна тези футболисти са свикнали на подобен ритъм и затова не очаквам да има проблем.

- Мачът с Етър по-сантиментален ли е за вас? Там започна треньорската ви кариера?
- Не само с треньорството, но и с футбола започнах във Велико Търново. Етър е моят роден клуб. Обичам го страшно много. Но аз съм професионалист. За мен най-важното е в събота Лудогорец да победи. Мисля изцяло върху това как моят тим да спечели. Във всички останали мачове аз ще бъда привърженик на Етър.

- Следите Етър, има ли разлика в играта на отбора сега при Росен Кирилов в сравнение с периода, в който Красимир Балъков и вие като негов асистент водихте отбора?
- Винаги, когато се смени треньорското ръководство има промяна.Всеки наставник има свои виждания. В Етър основни футболисти напуснаха. Дойдоха нови. Очаквам противникът да покаже същия стил, който практикува от началото на сезона. Етър има силни футболисти на контраатака. Почти всичките им голове са вкарани по този начин. Това е едно от силните им оръжия и ние трябва да се справим с него.

- Водихте Лудогорец в два мача като старши треньор? Свиквате ли с новото си амплоа?
- Нещата се развиха много бързо за мен. Мога да кажа, че вече свиквам и влизам в ритъм. Лошото е, че нямаме много време за работа, тъй като на всеки три дни имаме мач. По време на паузата за срещите на националните отбори десет от основните ни футболисти липсваха. 

- Следващия четвъртък предстои първия голям международен мач на Лудогорец - срещу ЦСКА (Москва)? Следите ли руския отбор и останалите съперници в групата?
- Нормално е да следя съперниците ни в Лига Европа. Изгледах последните три мача на ЦСКА (Москва). И то по няколко пъти, за да мога да се запозная по-обстойно с противника. ЦСКА (Москва) е изключително силен тим. Типично за руския футбол набляга на физическите единоборства и налага високо темпо на игра през целия мач. Треньорът им Гончаренко е известен с това, че постига добри резултати навсякъде, където е бил. Имат класни футболисти. Няма да бъде лесен мачът, но ние имаме нашите шансове.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020