Временният наставник на Лудогорец Станислав Генчев коментира представянето на отбора в реванша с Марибор, завършил 2:2. Равенството класира "орлите" в групите на Лига Европа за четвърти път. За Генчев това беше дебют начело на шампионите, след като зае поста на уволнения Стойчо Стоев (б.р. - след нулевото равенство със Славия).

Младият треньор съобщи след реванша в Марибор, че Джоди Лукоки на този етап остава в отбора. Играчът беше спряган за трансфер в Турция и не попадна в групата на "орлите" за гостуването в Словения.

"Всички сме доволни, накрая потреперихме, но в крайна сметка постигнахме каквото искаме. Можеше много по-рано да си осигурим класирането, но Лудогорец винаги участва в луди мачове, и днес не се различаваше“, коментира пред Диема Спорт Станислав Генчев.

„Предпочитахме да изберем опитни играчи за мача. Имахме добро владение над топката точно поради тази причина. Играчите има самочувствие, но допуснахме грешки през второто полувреме. Ако бяхме запазили хладнокръвие, можеше да спечелим. Но всичко е наред щом краят е хубав", каза треньорът на "орлите".

„Марселиньо е много класен играч. Затова го предпочетох пред Битон, заради опита. Той показа точно защо беше избран за този двубой и ни помогна изключително много“, добави Генчев.

„След 2:0 се получи леко отпускане. Говорехме затова на почивката, но такава е психиката на играчите. Трябва да работим върху тези неща. Класирането по този начин е по-сладък. Първо трябва да видим в каква група ще попаднем. Опонентите ще са по-добри от Марибор, затова трябва и ние да сме по-добри във всички аспекти на нашата игра", каза спецът. 

"Има разговори с различни футболисти, но няма нищо официално към момента. Лукоки все още е част от отбора и няма да напуска на този етап", добави Станислав Генчев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020