Централният бранител на Лудогорец Козмин Моци подписа нов договор с клуба до лятото на 2022 година, а това означава, че може да изравни рекорд на легендата Мариуш Лакатуш за най-много спечелени трофеи в историята.

Моци пристигна в Лудогорец през лятото на 2012 година и оттогава спечели титлата на България всяка година. Този сезон румънецът може да се поздрави като шампион с „орлите“ за осми път, след като те водят с 9 точки пред втория Левски преди възобновяването на първенството, което бе прекратено заради пандемията от коронавирус.

Моци има огромна заслуга за първия пробив на Лудогорец в най-силния клубен турнир през 2014 г., когато спаси две дузпи в плейофа срещу румънския шампион Стяуа. Този негов подвиг накара ръководството на клуба да кръсти една от трибуните на стадион "Хювефарма Арена" на негово име.

За девет сезона с екипа на Лудогорец Козмин Моци до момента е изиграл 275 мача във всички турнири и е отбелязал 34 гола.

Ако румънецът остане в Лудогорец до края на своя нов договор и тимът спечели десет шампински титли, защитникът ще се изравни с Мариуш Лакатуш, който е постигнал това със Стяуа.

Козмин Моци ще подгони и легенди като Райън Гигс и Алфредо ди Стефано които имат по 13 трофея и такива като Пако Хенто и Еузебио, които са с по 12 отличия.