Днес бе теглен жребият за сезон 2019/20 в Първа лига. Основните претенденти за титлата са ясни - Лудогорец, ЦСКА и Левски. Разградчани са шампиони, докато "сини" и "червени" ще опитат за пореден да свалят хегемона от трона.

След жребия днес се вижда, че един отбор вади голям късмет за първия полусезон и това е Левски. "Сините" ще имат едва три мача извън София за цялата първа част, което може да им позволи дори да зимуват на върха, ако на "Герена" спрат със слабите игри на своя стадион.

Поглед на първия полусезон показва, че Левски ще гостува в 1-и и 2-и кръг на Дунав и Етър, а следващият мач извън столицата е чак в 12-ия кръг срещу Лудогорец в Разград. Цели 9 мача поред на "сините" ще бъдат в София. 

През изминалия сезон Левски записа победа при гостуването си на Етър с 2:1, а в Русе надделя над Дунав със същия резултат. 

Ако очаквано "сините" спечелят гостуванията си в първите два кръга, то изгледите пред тях за сериозно участие в борбата за титлата са отлични.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В същото време шампионът Лудогорец има неприятни гостувания в първия полусезон, а във втория гостува и на двата столични гранда. Разградчани ще имат визити в Пловдив на Ботев и Локо, в Стара Загора на Берое, както и във Варна на Черно море. Все двубои, които може да не се развият приятно за Лудогорец. През миналия сезон тимът на Стойчо Стоев записа две загуби при гостуванията си на Черно море, а взе само по една точка при двете си визитите в Стара Загора на Берое. 

ЦСКА започва с две домакинства, но следват гостувания в Пловдив на двата тима от града под тепетата, както и визити на Лудогорец и Берое. "Червените" отстъпиха с 0:2 в Пловдив на Ботев при последната им среща, а в редовния сезон стигнаха само до нулево реми. Тимът от "Българска армия" загуби точки и в Стара Загора срещу Берое.