Голмайсторът Клаудиу Кешерю е на крачка от раздяла с българския шампион Лудогорец. Това твърди румънското издание Digi Sport.

Според медията голмайсторът на родната Първа лига през миналия сезон с 19 попадения може да продължи кариерата си в Турция. Трабзонспор отдавна проявява интерес към 30-годишния нападател и се надява да го привлече това лято, за да атакува челните позиции в Суперлигата. През миналия сезон Трабзонспор разочарова феновете, завършвайки шести в турския елит, което означава, че пропуска участие в евротурнирите.

Според transfermarkt.de пазарната цена на Кешерю е около 4 милиона евро. Евентуалното напускане на румънеца е свързано с информацията от полските медии, че „орлите” от Разград ще подсилят състава си за Шампионската лига с младежкия полски национал Давид Ковнацки, наричан в родината си „новия Левандовски”. 20-годишният нападател има 27 гола в 117 мача за Лех (Познан) във всички турнири. Конкуренти на българския първенец за подписа му са Стандард (Лиеж) и Сампдория.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма