Нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешерю получи голямо признание в родината си Румъния. Той бе награден с приза "Голмайстор на годината" на церемонията за Футболист на годината в северната ни съседка. 

„Радвам се, горд и поласкан съм от наградата. Чувствам се почти като на 20, макар че възстановяването след мачовете вече е малко по-трудно. Благодарности към всички мои съотборници, защото те са в основата на головете ми. Пожелавам си най-вече здраве - за мен, семейството и близките ми”, каза Кешерю пред румънските медии.

„Договорът ми с Лудогорец е до юни 2020 година. В момента анализирам възможностите си, но все още не съм взел решение. Предстои ни последен мач в Лига Европа срещу Ференцварош и това е важното”, сподели нападателят.

Кешерю коментира и критиките за представянето на националния отбор на Румъния в европейските квалификации.

„Това е деликатна тема, защото разочарованието все още е прясно. Но със сигурност 2020 година носи позитиви с участието ни на баражите в Лигата на нациите. Определено националният ни отбор е по-млад. От гледна точка на жребия, който ни прати с Исландия на полуфиналите, предпочитам да се шегувам, защото това носи положителна енергия. Според мен е по-добре, след като напоследък имаше напрежение и негативизъм около отбора. Това не донесе нищо добро”, каза Кешерю.