Днес в 20:00 часа евробоецът ни Лудогорец посреща Милан в първа среща от 1/16-финалите на Лига Европа. "Орлите" са считани за аутсайдери в битките с "росонерите", но със сигурност ще искат за пореден път да опровергаят скептиците и да напишат нова славна страница в историята на българския футбол. До момента нито един наш тим не е съумявал да отстрани италианския град в елиминационен сблъсък в евротурнирите. Милан цели пет пъти се е изправял срещу родни тимове, като и в петте случая е успявал да се класира за следващата фаза. Италианците имат 7 победи, 2 равенства и само 1 загуба срещу отбори от България.

Въпреки негативната статистика обаче, шансовете на Лудогорец за добри резултати в двата мача с "росонерите" са наистина големи. "Орлите" натрупаха солиден опит на европейска сцена, играят от доста време заедно, а срещу себе си имат съперник, който не е онова страшилище от миналото.

Не е за пренебрегване и фактът, че разградчани вече са отстранявали италиански тим точно в тази фаза на Лига Европа. Това се случи през 2014 година, когато разградчани срещнаха Лацио и спечелиха с 1:0 в Рим, след което направиха 3:3 в реванша на “Васил Левски”. 

Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров не планира изненади в титулярния състав, като се очаква да заложи на предимно дефанзивна схема. На вратата ще започне Ренан,  а пред него в защита ще действат Сисиньо, Моци, Пластун и Саша, който ще заеме мястото на наказания Натанаел на левия бек. В средата на терена ще действат Светослав Дяков и Абел Анисе, а пред тях в ролята на плеймейкър ще бъде Марселиньо. Вирджил Мисиджан и Джоди Лукоки ще оперират по крилата, а на върха на атаката шанс ще получи новото попълнение Якуб Швиерчок.

В същото време и Дженаро Гатузо се очаква да заложи на най-доброто, с което разполага. Той ще пусне в игра Джанлуиджи Донарума под рамката и карето Абате, Сапата, Бонучи и Калабрия в отбрана. Билия, Монтоливо и Кесие ще са триото в центъра на терена, а в предни позиции ще действат Борини, Силва и Сусо.

Свързано изображениеЛУДОГОРЕЦ - МИЛАНРезултат с изображение
днес от 20:00 часа по БНТ и БНТ HD
Разград, "Лудогорец Арена"
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

Вероятни състави:

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Моци, Пластун, Саша, Дяков, Анисе, Марселиньо, Лукоки, Мисиджан, Швиерчок
Контузени: Вл. Стоянов; Наказани: Кешерю, Натанаел
Треньор: Димитър Димитров

Милан: Донарума, Абате, Сапата, Бонучи, Калабрия, Билия, Монтоливо, Кесие, Борини, Силва, Сусо
Контузени: Калинич; Наказани: Локатели
Треньор: Дженаро Гатузо

Любопитни факти:
*Двата отбора никога не са се изправяли един срещу друг
*Лудогорец вече е отстранявал италиански отбор в Лига Европа. Това се случи през 2014 година, когато разградчани срещнаха Лацио и спечелиха с 1:0 в Рим, след което направиха 3:3 в реванша на “Васил Левски”.
*Милан е елиминирал български тимове цели пет пъти.
*Милан има само една загуба от български тим. През 1976 година "росонерите" отстъпват като гост с 3:4 от Академик (София)

БЛИЦ ПРЕДСТАВЯ ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ЕВРОПА
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА