АЕК Атина е започнал преговори с Челси за нападателя Давид Датро Фофана, пишат местните медии. „Жълто-черните“ искат да привлекат 21-годишния футболист под наем с опция за откупуване.

Това поставя под сериозно съмнение преминаването на нападателя на Лудогорец – Квадво Дуа, в гръцкия гранд. Швейцарският национал бе спряган за трансфер в АЕК от гръцките медии в последните седмици.

Челси на свой ред продължава активно да търси нов клуб на Давид Датро Фофана, който не влиза в плановете на Енцо Мареска за новия сезон и ще търси нестандартна дестинация за него, след като трансферният прозорец в топ 5 първенствата затвори.

Все още вероятните дестинации за Фофана остават Гърция, Турция и Нидерландия, където прозорецът все още е отворен, но според медиите в южната ни съседка котдивоарецът е вече на път за Атина, където ще премине своите медицински прегледи.

21-годишният футболист премина в Челси през 2023 година с трансфер на стойност 12 милиона евро от Молде, след което изкара периоди под наем в Унион Берлин и Бърнли.