Полузащитникът на Лудогорец Густаво Кампаняро e възмутен от публикация в български спортен всекидневник, в която се твърди, че той е признал пред бразилската телевизия "Esporte Interativo", че починалият след самолетната катастрофа в Колумбия вратар на Чапекоензе Маркос Данило е бил пред трансфер в клуба от Разград.

„Тъжен съм и в същото време съм много ядосан. Някой иска да се възползва от една човешка трагедия, която потресе целия свят. Думите ми са силно изопачени“, заяви Густаво Кампаняро пред клубния сайт на "орлите".

Той разкри подробности за разговора си с бразилските журналисти, в които нито веднъж не става въпрос за трансфер на Данило в Лудогорец.

„Интервюто на бразилската телевизия беше по повод участието на Лудогорец в Шампионската лига. Говорихме за мен, за представянето на отбора в най-силния клубен турнир. Разбира се, нямаше как да не ме попитат за трагедията с Чапекоензе. Все пак съм бразилец. Обясних им, че познавам десния бек, който за щастие е жив, и двамата вратари. Наистина Данило ми се обади преди известно време, за да ме разпита за Лудогорец. Но не заради трансфер, а защото отборът е много популярен в моята страна, защото сме събрани осем бразилци заедно. Никога не съм чувал от Данило, че ще идва в Лудогорец. Никога не съм казвал подобно нещо на журналистите. Просто думите ми са изопачени“, допълни Густаво Кампаняро.

ВСИЧКО ЗА ТРАГЕДИЯТА КРАЙ МЕДЕЛИН