Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев бе разочарован след поражението с 1:2 от Астана в Казахстан в мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Наставникът на „орлите“ посочи непредизвиканите грешки и изкуственият терен като основните причини за поражението на водения от него тим.

„Успяхме да отбележим, мисля, че мачът бе двуостър. Справихме се с дълги топка с пресата на Астана, който се възползва от това, че имаше много брак в нашите действия. Теренът също допринесе за непредизвиканите грешки, но това не е оправдание. Имаше ситуацията да се отсъди дузпа в наша полза. Допуснахме наивни два гола. Трябва да се приспособим и да покажем на реванша друго лице и да отстраним Астана“, коментира Ивайло Петев

„Всеки един има определена задача и трябва да поеме отговорност за случващото се на терена. До голяма степен ни се получи схемата на игра. Искахме да застанем огледално на Астана, но не показахме характер. Исках да бъдем малко по-сигурни в защита. Два мача са, основното за мен е да се надиграваме и да имаме човек във всяка зона“, каза още наставникът на "орлите".

„Трябва да подобрим много неща и в защита и в атака. Трябва да подобрим владението на топката и точността на подаванията, защото допускаме непредизвикани грешки“, завърши старши треньорът на българският шампион.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа