Домакинската загуба с 1:2 от Истанбул Башакшехир обърка сметките на Лудогорец за класиране на 1/16-финалите на Лига Европа. Шансовете обаче останаха, въпреки че почти сигурно минават през спечелването на поне една точка при гостуването на Хофенхайм на 7 декември.

Германският тим загуби шансове за класиране за следващата фаза, но това не означава, че ще подари домакинския си мач на „орлите“. Към момента Спортинг (Брага) е лидер в класирането на Група „С“ на Лига Европа с 10 точки и сигурен участник на 1/16-финалите. Лудогорец е втори с осем. Трета позиция заема Истанбул Башакшехир с пет пункта, а Хофенхайм е четвърти с четири.

ВАРИАНТИТЕ ЗА КЛАСИРАНЕ НА ЛУДОГОРЕЦ НА 1/16-ФИНАЛИТЕ
1.Победа над Хофенхайм – Този резултат гарантира на „орлите“ класиране за елиминационната фаза на Лига Европа. При победа в Гемания българският шампион дори може да завърши на първо място в групата, но само при положение, че Истанбул Башакшехир спечели домакинския си мач със Спортинг (Брага).

2.Равенство с Хофенхайм – Подобен развой също класира Лудогорец за следващата фаза. Разградчани ще имат девет точки и дори успех на Истанбул Башакшехир над Спортинг (Брага) в другия мач от групата няма да е достатъчен на турския клуб за второто място.

3.Загуба от Хофенхайм – Дори и в този случай Лудогорец има шанс за класиране на 1/16-финалите. При поражение в Германия обаче българският шампион ще има нужда от помощта на Спортинг (Брага). Португалският тим не бива да губи мача си в Истанбул. Победа на турския тим означава, че Истанбул Башакшехир се изравнява по точки с Лудогорец и дори ще завърши на второ място в групата заради по-добри показатели в директните двубои с българския шампион.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма