Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков изрази мнение, че срещу отбора се излива голяма злоба и завист, въпреки че постига големи успехи на европейската сцена. Лидерът на "орлите" обаче допълни, че гледа положително на нещата и се надява той и неговите съотборници да продължат с доброто си представяне в евротурнурите.

"Знам, че има много злоба и завист срещу нас. Сигурен съм, че много хора ги е яд от това, което правим. Искам да гледам положително на нещата. Третото място е голям успех в тази група, тъй като хората отстрани може би не знаят колко силен отбор е Базел. Това беше нашата реална цел и се радвам, че успяхме да надделеем над тях.", каза Дяков.

Според него подвигът в Париж се постига с "много труд, себераздаване, лишения, класа от страна на Лудогорец и късмет."

"Тези компоненти ги имаше в нашия отбор и заслужено си тръгнахме от един голям стадион. Нашият отбор има класа, опит и рутина да се справя в такива мачове. Усещането в групите на Шампионска лига е уникално и няма нищо общо с нашата действителност."

Запитан дали футболистите на Лудогорец чувстват липса на конкуренция за първото място, Дяков каза: "Тази година все още не сме шампиони. За нас е хубаво да има голяма конкуренция, тъй като когато губиш и правиш равни мачове, означава, че има накъде да се развиваш. Не трябва да се заблуждаваме, че с толкова поредни победи ще ни е лесно в Европа. Надявам се отборите да вдигнат още малко нивото, за да има интересни мачове и интрига до последно."

За предстоящия жребий в Лига Европа капитанът на Лудогорец каза: "Предпочитания нямам. След като са на този етап, това са много стойностни отбори. Няма да ни е лесно срещу никой. Нашите мечти са да продължим. Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Гледаме смело напред.", добави халфът пред БНТ.

Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига