Лудогорец победи Брага (Португалия) с 2:0 като гост в мач от групите на Лига Европа. Козмин Моци откри резултата в 25-ата минута, а Раул Силва си отбеляза автогол в 56-ата минута.

Първият въпрос към Херо след двубоя бе за смяната на схемата: „Ако следите внимателно, играхме по един начин срещу Истанбул Башакшехир. Срещу Хофенхайм имахме различна схема и днес трети вариант на отбора ни. Брага играе с двама типични високи централни нападатели, външните им халфове много помагат, а ние искахме да затворим тези пространства. Мисля, че се получи, но последните 20 минути имаше видима умора и имаше леко напрежение. Като цяло изиграхме тактически добре мача.“

„Всеки гол носи самочувствие и увереност. Брага е силен отбор, не сме се заблуждавали, те също имаха своите моменти. Смятам, че момчетата изиграха правилно и добре двубоя“, допълни още бургазлията.

„Ще се опитаме да спечелим и домакинството на Брага, за да си решим нещата още в следващия мач. Иска ми се още много повече, защото съм максималист. Но не мога да бъда недоволен от това, което постига отборът.“, завърши Димитров.

На въпрос, какво си помисли, когато топката влезе във вратата в 8-ата минута, но попадението на Брага бе отменено, наставникът отговори: "Че в пореден мач почваме по-трудно..."

Херо бе запитан и за позицията на Лукоки, който игра на върха на атаката: "Ако трябва да бъда честетн, не е това силната му позиция. Но предвид схемата, която бяхме избрали, на мен ми трябваше бърз човек, който да играе на ръба на засадата - да търси празните пространства. За първи път в живота си Лукоки играе на тази позиция."

На въпрос на БЛИЦ, притеснява ли се от подценяване на мачовете от вътрешното първенство, Херо отговори: "Не, повече ме притеснява възстановяването. Знаете, че ни предстоят много важни срещи и играем през три-четири дни. Имаме мачове с Левски, после с ЦСКА, между тях с Брага. Всички мачове са важни."