Tреньорът на Лудогорец Димитър Димитров засипа с похвали футболистите си след обрата, който беше осъществен в домакинството на Хофенхайм в Лига Европа - 2:1. "Орлите" постигнаха паметен успех в първия си мач на "Лудогорец Арена" от груповата фаза на евротурнирите, след като досега домакинстваха в София. 

Освен това Херо разясни защо е решил днес да играе с фалшива деветка в лицето на Марселиньо. 

"Стигнахме до обрата с тактическа дисциплина, себераздаване и майсторство, което притежават нашите футболисти. Не е лесно да победиш отбор, който всяка седмица играе с колоси като Байерн, Дортмунд и Шалке. И не само играят, а и ги побеждават", каза Димитров. 

"И през първото полувреме можехме да вкараме, но неумението, липсата на шанс и самочувствието ни попречиха - веднъж на Анисе, след което и на Джоди Лукоки", коментира треньорът на Лудогорец.

"Имайки предвид схемата на Хофенхайм, която е 3-5-2, ние започнахме с 4-4-2. Марселиньо, Анисе и Кампаняро се включваха от втора позиция, помагайки на Лукоки и Вандерсон, и нещата се получиха. Мисля, че това бе най-силният мач на Лудогорец под мое ръководство", доволен е Херо. 

"Знам, че Брага е спечелил в другата среща. С резултатите доказва класата си, но ще се опитаме да се надиграваме и там", допълни треньорът на Лудогорец относно следващия двубой - гостуването в Португалия на 19 октомври. 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА