Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров даде пресконференция преди двубоя с ЦСКА в петък (6 април). Срещата за първенство е в Разград от 17:00 часа.

“В мачове, които са съпътствани с голямо напрежение, трудно може да се говори за някаква красота във футбола. Най-важното в момента е резултатът за двата отбора. Все пак се надявам футболът да надделее, да бъде така приятен, атрактивен и да бъде удоволствие за зрителите. Тези директни мачове са горе-долу като за 6 точки. С този двубой няма да се реши първенството, има 8 кръга, но победата ще даде психологическо предимство. Ще бъде важно както за нас, така и за тях“, каза Димитър Димитров.

„Няма какво да коментирам ЦСКА, мога да коментирам нашия отбор. Футболистите оценяват важността на двубоя. Въпрос е и на чест, когато играеш срещу директен противник. Вярвам в качеството на нашите футболисти, те неведнъж са го доказали. Надявам се на добра игра и победа", допълни още бургазлията.

На въпрос, по-мотивиран ли е срещу ЦСКА, отколкото срещу други противници, Херо коментиира: „Мотивиран съм във всеки един мач, уважавам всеки един противник, така че на мен мотивация не ми липсва.“

На какво се дължи напрежението между двата отбора? „Има много странични фактори. Не искам да ги коментирам, но не са един и два. Иска ми се футболът да надделее и да победи по-добрият отбор.

На въпрос, дали ЦСКА е понижил нивото си от есента, треньорът на Лудогорец отговори: „Аз  съм последният човек, който ще коментира ЦСКА. След като са наш конкурент, значи този отбор има качества и го показва.”

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА