Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров обяви че шампионите ще излязат с чест от предстоящите поредни дербита с Левски и ЦСКА. След победата с 4:0 над Етър разградчани водят с 5 точки на "червените" и 8 на "сините", а програмата на Лудогорец в следващите дни включва още мачове с Берое за Купата на България, както и Спортинг (Брага) в Лига Европа.

„Изключително тежка седмица ни предстои. Да не забравяме, че ни предстои и мач с Берое за Купата. Трябва да излезем с чест от всички тези двубои. И да съм видял слабости в дербито, няма да ги коментирам. Всеки един отбор има слабости. Ще се опитаме да се възползваме от тях. За спокойствие изобщо не може да се говори, въпреки петте точки преднина, които имаме.

Не знам дали победата над Брага ни даде инерция, но все пак самочувствието е съвсем различно. Има емоционална и физическа умора, това ни притесняваше. След първия гол обаче видях, че няма място за притеснения. Изтървахме много положения, трябва повече концентрация в такива моменти.

Освен от статични положения, създадохме много такива и от игрова ситуация. В края на краищата във футбола има грешки, особено, когато един отбор играе мачове през два дни“, обясни Димитър Димитров след мача в Разград пред "Диема Спорт".

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма