Един от футболистите с най-много мачове за Лудогорец в евротурнирите отпадна от картотеката за двубоите с беларуския Шахтьор Солигорск от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Треньорът Валдас Дамбраускас изненадващо се отказа от Абел Анисе за двете срещи с първенеца на Беларус на 7 и 13 юли, пише "Тема Спорт".

Мадагаскарският национал има 53 мача за “орлите” в Европа от 2014 година насам. От сегашния състав с повече мачове от него са само Вандерсон (63) и Клаудиу Кешерю (56). Той обаче изостана с подготовката и заради по-късното включване след мачове за родината си и влезе като смяна само в последната контрола с ЛАСК Линц. 

Засега няма индикации оставането на Анисе извън картотекираните да е заради предстояща раздяла с полузащитника. Литовецът записа в УЕФА 25 състезатели, включително четирима вратари. 

Още няколко футболисти на шампионите, в това число и новото румънско попълнение Дорин Ротариу, също няма да може да играят срещу беларусите. От плановете на Дамбраускас отпадат още Жосуе Са, който е с контузия, и Ихинио Марин, който също се възстановява от травма. Списъкът с картотекираните може да се променя преди всеки квалификационен кръг. 

Пълният списък за мачовете с Шахтьор: 
Вратари: Пламен Илиев, Серджио Падт, Кристиан Кахлина, Давян Христов. 
Защитници: Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Шакил Пинас, Жордан Икок, Оливие Вердон, Игор Пластун, Тихомир Димитров. 
Полузащитници и нападатели: Алекс Сантана, Стефан Баджи, Клод Гонзалвеш, Доминик Янков, Каули Оливейра, Елвис Ману, Кирил Десподов, Мавис Чибота, Пиерус Сотириу, Клаудиу Кешерю, Бернард Текпетей, Димитър Митков, Вандерсон.