Шампионът на България Лудогорец изигра нов силен мач на лагера в Турция. "Орлите" успяха да постигнат впечатляващ обрат с 2:1 срещу украинския колос Динамо (Киев), след като преди дни направиха 2:2 с Шахтьор (Донецк).

В 23-ата минута автогол на Ренан даде преднина на съперника, но още до почивката "орлите" изравниха. Точен за 1:1 беше Каули Оливейра в 39-ата минута. В 56-ата и Жосуе Са наказа Динамо, след като отлично му подаде Кирил Десподов, осъществявайки пълен обрат за тима на Валдас Дамбраускас. 

Сред титулярите на българския шампион имаше само една промяна в сравнение с 11-те, които започнаха срещу Шахтьор (Донецк). Светослав Дяков беше днес на терена от първата минута за сметка на Алекс Сантана.

Динамо поведе в 23-ата минута. Топката беше центрирана по земя, Вердон изчисти и тя излизаше в корнер, но на метър и половина пред аутлинията срещна десния крак на стража на "орлите" Ренан, промени траекторията си и попадна в мрежата му - 0:1. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 32-ата минута Бърнард Текпетей стреля мощно от границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря на Динамо. 

В 39-ата Текпетей центрира, топката попадна в Каули Оливейра, който отблизо изравни - 1:1. 

В 51-ата минута Сисиньо изведе Текпетей в наказателното поле на украинския гранд. Той центрира остро по земя, но топката излезе в аут, след като никой в зелено не успя да я засече. В 56-ата минута Лудогорец постигна пълен обрат. Кирил Десподов центрира от корнер и Жозуе Са вкара от границата на малкото наказателно поле за 2:1.

До края избраниците на Дамбраускас владееха инициативата, но пропуснаха няколкото създадени ситуации. 

В 80-ата минута Динамо (Киев) получи правото да изпълни пряк свободен удар от опасна позиция за вратата, пазена от появилия се на смяна Пламен Илиев. Богдан Леднев стреля директно към българския страж, а топката се отби в дясната греда и излезе в аут. 

Секунди преди последния съдийски сигнал Десподов беше фаулиран в наказателното поле, но съдията остана безмълвен и не отсъди дузпа, въпреки че имаше сериозни основания да го стори. 

Утре Лудогорец има нова контрола - срещу руския Акрон Толиати (oт 16:30 часа българско време). По първоначален план "орлите" трябваше да се изправят срещу Марибор, но проверката пропадна заради COVID-19 в словенския тим.

 

ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО (Киев) 2:1
0:1 Ренан (23-aвтогол), 1:1 Каули Оливейра (39), 2:1 Жосуе Са (56)

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Жордан Икоко, Оливие Вердон, Жосуе Са, Антон Недялков, Светослав Дяков, Стефан Баджи, Каули Оливейра, Клаудиу Кешеру, Кирил Десподов, Бърнард Текпетей

ДИНАМО (Киев): 1. Бушчан, 94. Кедзиора, 25. Забарний, 16. Миколенко, 4. Попов, 5. Сидорчук, 29. Буялский, 10. Шапаренко, 14. Де Пеня, 41. Беседин, 22. Родригес

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021