Жребият за елиминациите в Лига Европа изправи Лудогорец срещу италианския колос Интер. Така "орлите" ще мерят сили с тим от категорията "носители на КЕШ/ШЛ" за седми път. "Нерадзурите" от Милано са трикратни европейски клубни шампиони (1964, 1965, 2010), което ги нарежда сред футболните грандове на континента. 

Лудогорец вече докара в България Реал (Мадрид), Милан, Ливърпул, Цървена звезда, Стяуа и ПСВ Айндховен, припомнят колегите от "Спортал".

Любопитно е, че когато говорим за най-новата история на футбола у нас - след 2000 година, грандовете ЦСКА и Левски са се изправяли с по-малко носители на КЕШ/ШЛ. През новия век "армейците" имат две срещи със Стяуа и по една с Порто, Хамбургер, Милан и Ливърпул. Левски пък е мерил сили с Ливърпул, Барселона и Oлимпик (Марсилия), като към тази бройка може да прибавим и двата двубоя с Челси, макар че лондончани все още няма бяха триумфирали в ШЛ, когато гостуваха в София.

Бивши европейски шампиони през ХХI са идвали в България и за срещи с Литекс, Черно море и Локомотив (София): Хамбургер, Астън Вила, ПСВ Айндховен и Фейенорд.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа