Лудогорец ще изпрати част от отборите си в академията на изключително сериозни футболни турнири. Малките "орли" ще мерят сили с тимове от калибъра на Ливърпул, Реал (Мадрид), Ювентус, Партизан и Цървена звезда. Новината съобщи спортният директор на клуба от Разград - Георги Караманджуков.

"Ние и други клубове от "А" група направиха тимове в Трета лига. Ние се отказахме от U19, тъй като колкото по-рано почнат да играят мъжки футбол, толкова по-добре. На 19 години юношески футбол не върви. 15 и 17-годишните станаха шампиони в елитните групи. Аз съм обещал развитие и участие в силни турнири, но при пандемията не успяхме да осъществим тези неща. Три от гарнитурите отиват на много силни турнири в Европа. Другата седмица в Сардиния - Милан, Ливърпул, Реал (Мадрид), Ювентус. Там ще бъдат набор 2009. 2008-а са в Скопие, където ще играят с Твенте, Осиек, Партизан и Цървена звезда. 2004 и 2005-а ще бъдат на не по-слаб турнир в Загреб - Фейенорд, Фламенго, Реал (Мадрид), така че ще можем да сверим часовниците си за нашите деца. Клубът и собствениците са предоставили възможност да се ходи при европейски клубове да обменят опит и да се обогатяват за ДЮШ", каза Караманджуков на пресконференцията на Лудогорец преди старта на лятната подготовка.  

 Топ Коефициенти за Спортни залагания! 

"Дано да имате повод да обявявате по-позитивни новини. Пожелавам успех на всички български отбори в Европа. Ще кажа, че Лудогорец изпраща една трудна, но доста успешна година. Не само поради факта, че станахме с рекордна разлика шампиони, но това, че ние бяхме в процес на подновяване. Не е лесно да се намерят заместници на Марселиньо, Клаудиу Кешерю, Вандерсон. Те бяха гръбнакът на Лудогорец 7-8 години и мисля, че новите хора, които привлякохме последните трансферни прозорци се адаптират добре", коментира още Караманджуков. 

"Знаете, че в началото, когато дойдоха Марселиньо, Гъргоров, Дяков, то те бяха опитни футболисти. Сега има едно младо ядро. Иска се обаче много работа, за да се върнем към познатото ниво. Бяхме на прага на групи на Шампионска лига, но не успяхме. Не бяхме играли от 6 години плейоф и приходите все пак бяха успешни. Направихме добри изходящи трансфери. Желая здраве на нашите футболисти и успех в евротурнирите. За цели е излишно да говорим. Всеки път се целим в най-високото - купи, титли и т.н", добави шефът в Лудогорец. 

"Имаме футболисти с изтичащи договори. Към една част от тях има интерес, но не изключвам възможността да се стигне и до изходящи трансфери. Никога те не са жизненоважни за Лудогорец и на всяка цена. Зависи от старши треньора. Той казва кои футболисти са му необходими за оптимално представяне в Европа. Хората, на които няма да се разчита, ще ги преотстъпваме или ще се разделим, както направихме през зимата", каза още Георги Караманджуков.

"Ние винаги сме гледали играчи в България и сме искали да стигнем до трансфер на български футболист и да помогнем финансово на родни клубове. Изборът е много ограничен и имайки предвид високото ниво у нас, то през годините сме потвърждавали, че сме имали интерес към Тодор Неделев и други българи. Зимата, въпреки че е над средната футболна възраст, привлякохме Спас Делев, на който му свалям шапка как тренира, готви и професионализмът му. Надяваме се, че Антон Недялков, който близо 6 месеца претърпя две операции, ще бъде готов на 100%. Последните мачове не игра, тъй като имаше пластина и му я свалиха в Португалия. Надявам се да е на разположение на старши треньора, тъй като е важен футболист за нашия отбор, не само, че е капитан на отбора. От академията в момента истината е, че Шимунджа харесва Будинов и Тихомир Тодоров, но взехме решение да ги преотстъпим в "А" група, тъй като за Лудогорец всеки мач е важен и те няма да взимат често участие сега. Ще видите млади футболисти и в дубъла, които идват от петия тим на клуба, така че не пропускаме и не игнорираме никога българските варианти за Лудогорец", добави той.