Талантите на Лудогорец до 18 години срещат първия си съперник в Младежката Шампионска лига - Динамо (Минск). Заради забрана на УЕФА да се играе на територията на Беларус, и двата мача ще се проведат в Разград. 

В първата среща няма да бъде допускана публика, защото Динамо е символичен домакин и така повелява регламентът на европейската футболна централа. Двубоят е в сряда (4 октомври) от 18 часа на стадион "Гнездо на орли". 

"Изправяме се срещу силен отбор, с добри футболисти, които са и добре подготвени. Със сигурност има предстартова треска у играчите, но е важно след първия съдийски сигнал да трансформират напрежението в енергия и да дадат най-доброто от себе си. Всичко е в наши ръце. Още повече, че де факто ще сме домакини и в двете срещи", коментира пред клубния сайт на Лудогорец треньорът Захари Сираков. 

Реваншът е в неделя (8 октомври) от 18 часа, ще се играе също на стадион "Гнездо на орли" и ще бъде отворен за зрители. Младите надежди на шампионите се нуждаят от своите фенове и очакват горещата им подкрепа.