Генерално решението на Общински съвет-Разград за обявяване на концесия на стадион „Лудогорец Арена” отразява спецификата на дейността, спецификата на играта футбол и има всички условия да кандидатстваме без да се притесняваме. Това коментира пред "Гонг" изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев минути след като местните парламентаристи взеха решение да подкрепят докладната на кмета д-р Валентин Василев.

32-ма от 32-ма присъствали гласуваха „за” обявяването на процедурата за провеждане на концесията. Никакви промени не предложиха съветниците, но използваха темата за повод за политически речи и обвинения. От БСП критикуваха кмета и администрацията, че поради неопитност е забавено с близо 5 месеца решението за подкрепа на този инвестиционен проект, а от ГЕРБ припомниха, че по време на предходното общинско управление от БСП докладната не е влязла на сесия 5 години.

Кметът д-р Василев коментира след гласуването, че всичко е добре, когато свършва добре, не се ангажира със срок за провеждане на самия търг, юристите на администрацията обаче считали, че подготвителните процедури ще отнемат около 6 месеца.

Петричев също не коментира срокове, но обяви, че е добре да стане максимално бързо с оглед факта, че е за догодина клубът трябва да се лицензира. Той уточни още, че вижда доброто желание от страна на общината нещата да се случат и в Разград да се играе футбол на високо ниво. "Предвид общото настроение в администрацията и местния парламент са наясно колко важен е проектът за града и като цяло не би трябвало да има спънки", допълни още Петричев пред "Гонг".

Ще припомним, че през февруари и март първият вариант за докладната за концесията предизвика влошаване на отношенията между местната управа и футболния клуб Лудогорец.

Част от съветниците предложиха промени в предложението, но те не бяха приети от общинската управа. Имаше и граждански протести, последвали заканата на шампионите да започнат да играят домакинските си мачове в друг град, тъй като условията на концесията не ги удовлетворяват.

След гражданския натиск докладната бе оттеглена за преработка и сега отново влиза на сесия. Основното изменение в нея е свързано с концесионната такса, която ще е 13 961 лв. без ДДС, а не предложените през зимата 6656 лв. плюс 0,5% от нетните приходи от продажби, което понятие не беше формулирано ясно според Лудогорец.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2016