Лудогорец излезе с отворено писмо, с което осъди поведението на фенове на ЦСКА по време на шампионатния мач от 32-рия кръг, завършил с победа на "зелените" с 3:1.

Разградчани подкрепиха предложението на собственика на Левски Наско Сираков да няма гостуващи агитки в мачове, предразпологащи към напрежение по трибуните.

Писмото на Лудогорец:

До Министъра на Вътрешните работи 
г-н Калин Стоянов

До Министъра на спорта 
г-н Георги Глушков

До лидерите на политическите партии в бъдещото Народно събрание

До Президента на БФС, гр. София 
Г-н Георги Иванов

Уважаеми Дами и Господа, 

В събота (11 май) Лудогорец спечели своята 13-та поредна титла след победа над ЦСКА-София. Това се случи в мач, игран на "Хювефарма Арена", като хиляди миролюбиви фенове, сред които жени и деца, дойдоха да подкрепят любимия си отбор.  

За пореден път обаче празникът бе опорочен от шепа хулигани в гостуващата агитка на противниковия отбор. Въпросните потрошиха множество седалки в сектор "Гости", като хвърлиха бомбички и други опасни предмети по наши фенове и полицаи, с което застрашиха здравето им. Не говорим изобщо за изкъртени плочки и счупени чешми в тоалетните, които ще трябва да се заплатят от ръководството на ЦСКА.

Многократно сме алармирали институциите, че отдавна е дошло времето за крути мерки срещу футболното хулиганство. Лудогорец неведнъж е бил потърпевш от агресията на самозабравили се младежи, които извършват престъпление уж подкрепяйки любимия си отбор. Наши футболисти и служители са ранявани с камъни и бомбички, докато изпълняват задълженията си. По тази причина няколко пъти сме инициирали дискусии относно вземане на строги мерки се цел опазване живота и здравето на играчи, длъжностни лица и посетители. Но промяна все още няма.  

Ние, работещите в Лудогорец, няма да спрем да се борим срещу това, защото агресията ескалира и тя върви с езика на омразата и обидите на етническа и расова основа.
  
В момента всички политически партии са в предизборна кампания. Моментът е добър кандидат-депутатите да обещаят пред своите избиратели, че още с влизането си в новия парламент ще вземат крути законодателни мерки и всички, които застрашават живота и здравето на хората на спортни мероприятия, ще си получат заслуженото – а най-справедливото наказание е затвор или доживотни забрани за посещение. Останалото е погалване. 

Ръководството на ПФК „Лудогорец“ подкрепя предложението на собственика на ПФК Левски г-н Наско Сираков, който поиска забрана за гостуващи фенове при рискови мачове. Мярката е непопулярна, но необходима.

Ние всички заедно имаме отговорност за запазване здравето, живота и достойнството на посетителите на спортни мероприятия. Вярваме, че държавата лесно ще се справи с шепа гамени стига да поиска.

От ръководството на ПФК Лудогорец