Лудогорец е на път да подсили отбраната си с още един футболист. След като привлече украинския защитник Игор Пластун, тимът от Разград е набелязал и Стивън Витория, пише „7 дни спорт“.

29-годишният централен защитник е бил предложен на шампионите от същия мениджър, който доведе в тима и Милан Борян. Също като резервния вратар на Лудогорец и Витория е канадски национал.

Стивън Витория е бил харесан от спортно-техническия щаб на разградчани. Футболистът е собственост на португалския Бенфика има договор за още един сезон.

Той обаче има само един мач за първи тим на „орлите“ от Лисабон и не е изключено „червено-белите“ да прекратят взаимоотношенията си с бившия играч на Порто и Ещорил, койтоо през миналия сезон е играл под наем във Филаделфия Юниън в МЛС.

Бранителят е роден в Торонто, но има португалско потекло, тъй като родителите му емигрират от португалските Азорски острови в Канада. Стивън Витория е известен с добрата си игра с глава и майсторските изпълнения на дузпи и преки свободни удари.