Лудогорец U17 се наложи с 5:1 срещу Спартак (Плевен) в мач от осмия кръг на първенството в Елитната юношеска група до 17 години. Момчетата на Мартин Цирков гостуваха за двубоя, а след успеха събраха 18 точки и са втори във временното класиране. Лидерът Левски е с 19 т., а утре гостува на Ботев (Пловдив). 

През първото полувреме на мача в Плевен падна само едно попадение. Отбеляза го Георги Пенев, след като в 25-ата минута засече с глава центриране на Елисей Съров.

След почивката превъзходството на "орлите" доведе до нови четири гола във вратата на съперника. Само две минути след подновяването на играта Станислав Витанов удвои от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле. В 55-ата минута Петър Люцканов вкара за 3:0.

Домакините върнаха едно попадение в 59-ата минута. В 75-ата минута Филип Гигов отне от играч на Спартак, напредна и от границата на наказателното се разписа за 4:1. Крайното 5:1 оформи Максим Мечикян в 90-та минута. Той стигна първи да една избита от стража на съперника топка и я прати в мрежата.

"Момчетата се представиха добре. Играха с желание и старание. Не съм доволен, че не затворихме мача още през първото полувреме, когато пропуснахме добри възможности за гол", коментира старши треньорът на талантите на Лудогорец Мартин Цирков.