ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Шампионът Лудогорец, който спечели седмата си поредна титла, е увеличил приходите си до 56,7 милиона лева. Това е нарастване с 12,6 милиона. Клубът също така очаква да получи близо 11 млн. лева от трансфери на футболисти, извършени по-рано. През миналата година са намалели възнагражденията на членовете на съвета на директорите - те са били 567 хил. лева спрямо 808 хил. година по-рано. 

В отчета се посочва, че краткосрочните цели на Лудогорец са свързани със спечелване на нова шампионска титла, както и класиране за групите на Шампионската лига. Дългосрочните цели са да се развие детско-юношеската школа и в отбора да бъдат вкарани собствени юноши. Отчита се, че в момента се изгражда наново секторът за гости. 

"Веднага след завършване на строителството ще започне реконструкцията на сектор А. Целта е след приключването на реконструкцията стадионът да отговаря на стандартите на УЕФА за клас 4", пише в доклада.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Лудогорец е финансирал част от дейността си през миналата година с кредит от банка, каквато е практиката навсякъде по света. Размерът му е бил 12,6 милиона лева, като той е нъпълно обезпечен. Като залог футболният клуб е предоставил част от основните си приходи - тези от евротурнирите, както и средства от продажбата на Джонатан Кафу и Хосе Паломино.

Първото перо по обезпечаването включва приходи от 3,6 млн. евро от участието на клуба в Шампионската лига и Лига Европа, както и 800 хиляди евро от разпределението на УЕФА за Маркет Пул. Средствата за обезпечаване от трансфери пък са 3,5 милиона евро от продажбата на Джонатан Кафу в Бордо и 2 милиона евро от тази на Хосе Паломино в Аталанта.