Лудогорец победи с 2:0 Ахмат (Грозни) в последната си контрола от подготвителния лагер в Австрия. Головете вкараха Вандерсон и Марселиньо. Футболистите на руския тим направиха лошо впечатление с доста групата си игра на моменти, като на два пъти прехвърчаха искри на терена. При по-сериозното сбиване през второто полувреме Козмин Моци пострада, след като играч на Ахмат го удари в лицето и моментално футболистите заформиха меле. Наложи се треньорът Георги Дерменджиев да нахлува на терена, за да успокоява своите.

"Орлите" започнаха по-активно. Първата интересна ситуация дойде още във втората минута, когато Вандерсон проби отляво и центрира в наказателното поле към Джоди Лукоки, който обаче не успя да засече добре топката. Секунди по-късно Марселиньо и Сисиньо разиграха кълбото, вторият се озова на стрелкова позиция, но крайният бранител не успя да завърши атаката.

В 11-ата минута Лукоки направи сериозен пропуск. Капитанът Марселиньо центрира към крилото, но холандецът стреля изключително неточно. В 24-ата логичното се случи и "орлите" поведоха. Сисиньо се пребори за топката и веднага центрира в наказателното поле, където на чиста позиция бе Вандерсон, който опъна мрежата зад Гудиев - 1:0.

В 33-ата минута прехвърчаха искри между Джонатан Кафу и Олег Иванов. Футболистите на двата състава се сдърпаха, но реферът успя да потуши напрежението. 

Второто полувреме стартира с нов скандал на терена. Този път главни действащи лица бяха Козмин Моци и Митришев. Малко след тази ситуация се стигна и до втория гол във вратата на Ахмат. В автор на попадението се превърна Марселиньо, който в 54-ата минута отбеляза за 2:0. 

Веднага след това играчите на Ахмат (Грозни) успяха да сътворят първа опасност пред българската врата. Мирзов пробва рефлекса на дебютиралия днес аржентински страж Хорхе Браун, който показа класа, избивайки топката в ъглов удар. 

В 80-ата минута Моци се опита да подаде технично към Марселиньо, но румънският бранител сбърка и не успя да се превърне в асистент на капитана. Така Лудогорец приключи с победа проверките на австрийска земя. "Орлите" записаха четири успеха и едно равенство (1:1 с Олимпиакос). Единствената загуба дойде вчера - 1:3 от Динамо (Москва) в проверка, в която Дерменджиев заложи на експериментален състав. 

Шампионите се прибират утре в България, като до първия мач с Жалгирис ще изиграят още две контроли - на 7 юли. Гостуването в Латвия за първия двубой от втория квалификационен кръг на Шампионска лига е на 12 юли от 21:00 часа.

ЛУДОГОРЕЦ - АХМЕТ (Грозни, Русия) 2:0
1:0 Вандерсон (24), 2:0 Марселиньо (54)


 

ЛУДОГОРЕЦ: 1.Хорхе Браун, 4.Сисиньо, 27.Козмин Моци, 55.Георги Терзиев, 6.Натанаел, 8.Лукас Саша (46-Густаво Кампаняро), 12.Абел Анисе, 88.Вандерсон, 84.Марселиньо, 92.Джоди Лукоки, 22.Джонатан Кафу

АХМАТ (Грозни): 33.Гудиев, 3.Плиев, 15.Семенов, 4.Уилкер, 93.Акхядов, 19.Иванов, 8.Торж, 22.Мирзов, 23.Швец, 95.Митришев, 18.Балай
Треньор: Олег Кононов


БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка